Podcast med RISE vd

RISE vd Pia Sandvik gästade för en tid sedan RISE podcast Spinnovation i ett avsnitt där Pia pratade utifrån titeln "Forskningsinstitutens roll i det svenska innovationssystemet".

Pia Sandvik, vd, RISE

I podden som du kan lyssna på här så börjar Pia Sandvik med att ge en överskådlig bild av instituten som gick samman för att bilda RISE. Hon fortsatte med vad som låg bakom att vi ville genomföra denna förändring. Syftet är att bilda ett starkt sammanhållet forskningsinstitut med kompetenser från olika områden och som arbetar med nyttiggörande och tillämpbar forskning och utveckling, samtidigt som det är framtidsinriktat.

Under podden berättade Pia mer om ombildningen och vad som ska hända framöver. Hur RISE ska utvecklas och vad RISE ska göra. Under avsnittet berättade Pia att fokus bland annat ligger på att vara internationella, arbeta regionalt, satsa på test- och demoanläggningar och multidiciplinärt med ständig utveckling för att kunna möta framtida behov.

Under avsnittets gång berättar Pia även kort om hur finansieringen av instituten fungerar och om vad RISE kan göra för företag av olika storlekar. Näringslivet står för runt 55% av RISE finansiering genom de projekt man genomför tillsammans.

Lyssna gärna på podden vid tillfälle och missa inte att Pia Sandvik kommer till ICT Swedens höstmöte den 6 december. Där pratar Pia mer om processen med ombildningen och hur RISE strategi ser ut framåt. Dessutom pratar vi om vad önskar RISE av föreningen ICT Sweden.


Nyheter


Forsknings- och innovationsagenda 2022

För att lyfta vad våra medlemmar ser som viktigt för Sverige och forskningsinstitutet RISE att satsa på inom området för

Halvöppen laptop

Invigning av RISE Cyber Range

Under den digitala invigningen deltog bland andra näringsminister Ibrahim Baylan, Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson och RISE vd Pia Sandvik. –

FoI 2021

Forsknings- och innovationsagenda 2021

I årets agenda lyfter vi flera forskningsområden inom informations och -kommunikationsteknik som är viktiga för föreningens medlemmar. Målet är att RISE

Ett år som blev annorlunda

I början av året kickade två av de projekt vi finansierat på RISE igång, dels System av System under ledning