Höstmöte med gäster från RISE

Förra veckan hade vi årets höstmöte i ICT Sweden, som förutom en formaliadel även innehöll intressanta samtal och presentationer av RISE, RISE Acreo och RISE Interactives respektive vd.

Efter lunchen, som gav deltagarna möjlighet att nätverka, startade vi årets höstmöte. Under detta möte (uppdelat på föreningsmöte och medlemsmöte) fastställde vi uppdaterade stadgar, budget 2018, verksamhetsplan 2018, avgifter 2018 samt forsknings- och innovationsagenda 2018-2020.

Efter mötesdelen kom RISE vd, Pia Sandvik, och berättade vad som hänt i processen kring att bygga ett sammanhållet RISE och deltagarna fick möjlighet att lyfta vad de tycker är viktigt och ställa frågor. Det blev ett bra samtal som gav insyn i viktiga frågor för RISE.

Efter samtalet med Pia Sandvik fortsatte programmet med fika och diskussioner kring vilka områden som är viktiga för föreningen att lyfta framöver. I en snabbrörlig värld är detta viktiga diskussioner för oss, för att regelbundet få in input från medlemmarna.

Därefter fick vi besök av Peter Björkholm, vd RISE Acreo, som berättade om Acreos verksamhet och hur de kan hjälpa företag, bland annat genom småskalig produktion för nya innovationer där det ännu inte finns underleverantörer. En intressant presentation som lyfte de många möjligheter som finns för svenska bolag med RISE Acreo och hur viktigt det är för svensk innovation att vi har ett institut i framkant som arbetar nära företagen.

Avslutningsvis kom Anette Novak, vd RISE Interactive, och talade bland annat om deras storsatsning på lärande som är uppdelad i två områden. Dels Digitalisering & lärande som bland annat hjälper lärare med programmering och dels Professional Education där de tar fram kurser för näringslivet, för att sprida RISE kompetens. Att sprida RISE kompetenser till näringslivet och att stötta lärare i programmering är båda områden som är väldigt viktiga.

Tack till våra tre intressanta gäster, till RISE för att vi fick låna lokal på huvudkontoret i Göteborg och till alla deltagare.


Nyheter


Forsknings- och innovationsagenda 2022

För att lyfta vad våra medlemmar ser som viktigt för Sverige och forskningsinstitutet RISE att satsa på inom området för

Halvöppen laptop

Invigning av RISE Cyber Range

Under den digitala invigningen deltog bland andra näringsminister Ibrahim Baylan, Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson och RISE vd Pia Sandvik. –

FoI 2021

Forsknings- och innovationsagenda 2021

I årets agenda lyfter vi flera forskningsområden inom informations och -kommunikationsteknik som är viktiga för föreningens medlemmar. Målet är att RISE

Ett år som blev annorlunda

I början av året kickade två av de projekt vi finansierat på RISE igång, dels System av System under ledning