Ett år som blev annorlunda

2020 närmar sig sitt slut och kan enklast sammanfattas med att det blev ett år som blev annorlunda. Trotts detta har vi gjort ett antal saker för att stötta och påverka RISE under 2020.

I början av året kickade två av de projekt vi finansierat på RISE igång, dels System av System under ledning av Jakob Axelsson och dels RISE Cyber range under ledning av Shahid Raza. Under året har även RISE AI löpt på i sitt tredje och sista år av de som vi finansierat.

Inför året så var kalendern fulladdad med studiebesök runt om i landet, på RISE många spännande siter. Vi hann besöka Printed Electronics Arena i Norrköping, en spännande test- och demoanläggning som RISE driver för tryckt elektronik, samt genomföra en workshop tillsammans med RISE. Därefter fick vi, likt alla andra, ställa om och har under året genomfört ett digitala presentationer och workshops med RISE och internt. Vi ser nu fram emot att när läget tillåter komma igång med dessa spännande studiebesök igen.

Under året har vi även arbetat vidare med att ge input till RISE, bland annat med hjälp av vår Forsknings- och innovationsagenda. Vår forsknings- och innovationsagenda för 2021 har även arbetats igenom och kommer att publiceras inom kort. Med detta som utgångspunkt har vi även arbetat vidare med nya projekt att finansiera. Mer om detta kommer framöver.

Nu vill vi bara passa på att säga tack för i år och önska er alla en god jul och ett gott nytt år. Vi hoppas att vi ses 2021!


Nyheter


Forsknings- och innovationsagenda 2022

För att lyfta vad våra medlemmar ser som viktigt för Sverige och forskningsinstitutet RISE att satsa på inom området för

Halvöppen laptop

Invigning av RISE Cyber Range

Under den digitala invigningen deltog bland andra näringsminister Ibrahim Baylan, Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson och RISE vd Pia Sandvik. –

FoI 2021

Forsknings- och innovationsagenda 2021

I årets agenda lyfter vi flera forskningsområden inom informations och -kommunikationsteknik som är viktiga för föreningens medlemmar. Målet är att RISE

Ett år som blev annorlunda

I början av året kickade två av de projekt vi finansierat på RISE igång, dels System av System under ledning